“Advent Barabásban 2020”

– 2020. november 28-án került sor az adventi koszorú elkészítésére. Az érvényben lévő korlátozó intézkedések sajnos nem tették lehetővé, hogy az elmúlt években megszokottak szerint, közösen kerüljön elkészítésre településünk adventi koszorúja.

Hosszas mérlegelést követően döntöttünk és végül minimális résztvevővel, de elkészült Barabás Község 2020-as adventi koszorúja, melynek átmérője most is meghaladta az 5 métert, így kerülete több mint 17 méter.

Az alapanyagként szolgáló fa kivágása után, fenyőborítás alá került az elmúlt évben beszerzett alap, végül felkerültek a díszek. A munkavégzés során figyelnünk kellett az egyszerre egy helyen tartózkodók számára, így a koszorú elkészítése és díszítése az elmúlt évekhez képest több időt vettek igénybe.

Köszönjük Kiss Józsefné fenyőfa felajánlását és a résztvevők munkáját! 2020 mindenki számára egy rendkívül nehéz év volt.

Sajnos elmaradtak a tervezett rendezvények, programok, de mi is egyetértünk azzal, hogy a legfontosabb az egészségünk, családunk, és életünk biztonsága!

– 2020. november 29-én az adventi koszorúnkon meggyújtásra került az I. gyertya! Az első gyertyát Daróczi Gábor, Barabás Község Polgármestere gyújtotta meg.

Adventi hírnök, friss fenyőág

1. Adventi hírnök, friss fenyőág. Lobog az első gyertyaláng!

Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt.

Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

(M. Fresch nyomán Hamar István)

– 2020. december 6-án az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a II. gyertya! A második gyertyát Pálné Kocsis Zsuzsanna, a Barabási Református Egyházközség lelkipásztora, kislánya, Eszter segítségével gyújtotta meg.

Adventi hírnök, friss fenyőág

2. Adventi hírnök, friss fenyőág, Lobog már két kis gyertyaláng!

Ha zörget Jézus, jól figyelj ám, Betér a szívünk ajtaján!

Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

(M. Fresch nyomán Hamar István)

– 2020. december 13-án az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a III. gyertya! A harmadik gyertyát a gyermekek képviseletében Lázár Piroska gyújtotta meg, aki a programjaink egyik állandó résztvevője.

Adventi hírnök, friss fenyőág

3. Adventi hírnök, friss fenyőág, Lobog már három gyertyaláng!

Múlnak az évek, életünk száll, De utunk végén Jézus vár!

Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

(M. Fresch nyomán Hamar István)

– 2020. december 20-án az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a IV. gyertya! A negyedik gyertyát a Nefelejcs Népdalkör és a Barabási Református Egyházközség Énekkarának képviseletében Pável Gyuláné Borika néni gyújtotta meg. A népdalkör és az énekkar állandó résztvevői a programjainknak, emellett a tagok támogatóként is részt vesznek az Alapítvány életében.

Adventi hírnök, friss fenyőág

4. Adventi hírnök, friss fenyőág, Lobog már négy kis gyertyaláng!

Azt mondta Jézus: visszajön még, Újjá lesz akkor föld és ég!

Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

(M. Fresch nyomán Hamar István)

A program ideje alatt érvényben lévő korlátozó intézkedések alapján a koszorú közös elkészítését és a közös gyertyagyújtásokat sem lehetett megtartani, így sajnos a program részeseményeire, csak az érdeklődők nélkül kerülhetett sor.

Ezek is érdekelhetnek

“Advent Barabásban 2021”

Az "Advent Barabásban 2021" program keretében, 2021. november 27-én elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja. Az alapanyagként szolgáló fa kivágása után, fenyőborítás alá került az alap, majd felkerültek a díszek. Köszönjük Daróczy Pál fenyőfa felajánlását és a...

“Március 15. – Óriás kokárda 2022”

2022. március 13-án kihelyezésre került az évszázados történelmi hagyományt követő, magyar pántlikás kokárda, melynek környékére, idén kis zászlókat is kihelyeztünk március 15. alkalmából. Mi ezzel emlékezünk és emlékeztetünk az 1848–49-es szabadságharcra, mely a...

“Barabási Májusfa 2022”

A 2022-es tojásfa egy hét várakozás után, április 30-án új díszítést kapott! A tojásfát díszítő és bontó kis csapat, a bontáskor döntött úgy, hogy a fa a helyén marad és májusfa lesz belőle. A fára 110 db szalag és kb. 70 db lufi került felrakásra! A májusfa egy hétig...