“Advent Barabásban 2021”

Az “Advent Barabásban 2021” program keretében, 2021. november 27-én elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja. Az alapanyagként szolgáló fa kivágása után, fenyőborítás alá került az alap, majd felkerültek a díszek. Köszönjük Daróczy Pál fenyőfa felajánlását és a résztvevők munkáját!

.

Az elmúlt évben a program a járványhelyzet miatt elmaradt, a gyertyagyújtások az érdeklődők részvétele nélkül történtek. 2021-ben a járványhelyzetre figyelemmel, a gyertyagyújtások műsor és szeretetvendégség nélkül kerültek megtartásra advent vasárnaponként 17 órától.
.
Az adventi koszorún minden évben változik valami, de a mérete adott, így az átmérője 2021-ben is meghaladta az 5 métert, kerülete több mint 17 méter.
.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „E BARABAS”
.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa
.
Az adventi koszorúnkon
.
2021. november 28-án meggyújtásra került az I. gyertya! Az első gyertyát Biri Sándorné, Barabás Község alpolgármestere gyújtotta meg.
.
2021. december 5-én meggyújtásra került a II. gyertya! A második gyertyát Daróczi Gábor, Barabás Község polgármestere gyújtotta meg.
.
2021. december 12-én meggyújtásra került a III. gyertya! A harmadik gyertyát fő támogatónk Dr. Révész Bernadett, Barabás Község háziorvosa gyújtotta meg.
.
2021. december 19-én  meggyújtásra került a IV. gyertya! A negyedik gyertyát Pálné Kocsis Zsuzsanna, a Barabási Református Egyházközség lelkipásztora gyújtotta meg, majd megáldotta a négy lobogó gyertyát.
.
A szorgos résztvevőknek köszönhetően, 2022. január 7-én az adventi koszorú egy fél óra alatt elbontásra került. Köszönjük a segítséget!

Ezek is érdekelhetnek

“Nyárindító parkbál a Gáti Tesókkal”

2023. június 03-án az Önkormányzat “Gyermeknap” elnevezéssel tartott rendezvényt. A napot a Gáti Tesók közreműködésével Nyárindító parkbál zárta. (fotók a közösségi oldalunkon tekinthetőek meg)

“Barabási Májusfa 2023”

A 2023-as tojásfa két hét várakozás után, április 30-án új díszítést kapott! A tojásfa a tojások leszedése után idén is a helyén maradt és májusfa lett belőle. A fára 138 db szalag és néhány lufi került felrakásra! Németh István Imréné és Gerzsenyi Zsoltné jóvoltából...

“Te Szedd” 2023 – önkéntesen a tiszta Magyarországért!

A KÖBA alapító okiratában, a céljaink között szerepel Barabás Község természeti és épített értékeinek megóvása, környezetének védelme. Ennek a célnak eleget téve, a korábbi alkalmakat folytatva regisztráltunk a 2023. évi „Te Szedd” akcióra. A 2023. április 28-án...