“Advent Barabásban 2021”

Az “Advent Barabásban 2021” program keretében, 2021. november 27-én elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja. Az alapanyagként szolgáló fa kivágása után, fenyőborítás alá került az alap, majd felkerültek a díszek. Köszönjük Daróczy Pál fenyőfa felajánlását és a résztvevők munkáját!

.

Az elmúlt évben a program a járványhelyzet miatt elmaradt, a gyertyagyújtások az érdeklődők részvétele nélkül történtek. 2021-ben a járványhelyzetre figyelemmel, a gyertyagyújtások műsor és szeretetvendégség nélkül kerültek megtartásra advent vasárnaponként 17 órától.
.
Az adventi koszorún minden évben változik valami, de a mérete adott, így az átmérője 2021-ben is meghaladta az 5 métert, kerülete több mint 17 méter.
.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „E BARABAS”
.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa
.
Az adventi koszorúnkon
.
2021. november 28-án meggyújtásra került az I. gyertya! Az első gyertyát Biri Sándorné, Barabás Község alpolgármestere gyújtotta meg.
.
2021. december 5-én meggyújtásra került a II. gyertya! A második gyertyát Daróczi Gábor, Barabás Község polgármestere gyújtotta meg.
.
2021. december 12-én meggyújtásra került a III. gyertya! A harmadik gyertyát fő támogatónk Dr. Révész Bernadett, Barabás Község háziorvosa gyújtotta meg.
.
2021. december 19-én  meggyújtásra került a IV. gyertya! A negyedik gyertyát Pálné Kocsis Zsuzsanna, a Barabási Református Egyházközség lelkipásztora gyújtotta meg, majd megáldotta a négy lobogó gyertyát.
.
A szorgos résztvevőknek köszönhetően, 2022. január 7-én az adventi koszorú egy fél óra alatt elbontásra került. Köszönjük a segítséget!

Ezek is érdekelhetnek

“Farsang 2023”

A farsangi időszak mindig jó okot ad egy kis mókázásra, bálozásra, idén azonban a Művelődési Ház foglaltsága és egyéb helyszín hiánya miatt a Farsangi Maszkabál elmarad, ezért úgy döntöttünk, hogy Köbalina megalkotásával és kihelyezésével szeretnénk az itt élők,...

“Advent Barabásban 2022”

Az "Advent Barabásban 2022" program keretében, 2022. november 26-án elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja. Az alapanyagként szolgáló fa egy része lesz a település karácsonyfája, a többi részéből fenyőborítás alá került a koszorúalap, ezután felkerültek a...

“Szent Mihály napi tűzgyújtás és parkbál 2022”

2022. szeptember 24-én "Szent Mihály napi tűzgyújtás és parkbál" elnevezéssel tartottunk rendezvényt. Az este a Folkbetyárok néptánc bemutató és táncház műsorával kezdődött. A betyárok profi szinten mutatták be a néptáncot, ami nem csoda, hiszen sikeres és elismert...