“Advent Barabásban 2022”

Az “Advent Barabásban 2022” program keretében, 2022. november 26-án elkészült Barabás Község idei adventi koszorúja. Az alapanyagként szolgáló fa egy része lesz a település karácsonyfája, a többi részéből fenyőborítás alá került a koszorúalap, ezután felkerültek a díszek és végül készült egy szép nagy manó is. Köszönjük Daróczi Gábor fenyőfa felajánlását és a résztvevők munkáját! Az adventi koszorún minden évben változik valami, de a mérete adott, így az átmérője 2022-ben is meghaladta az 5 métert, kerülete több mint 17 méter.
.
2022. november 27-én került meggyújtásra az I. gyertya! Az első gyertyát Daróczi Gábor, Barabás Község Polgármestere gyújtotta meg. A gyertyagyújtás után Tóth Vivien és ifj. Daróczi Gábor szavalatát, valamint a Barabási Református Egyházközség énekkarának szolgálatát hallhattuk.
.
2022. december 4-én került meggyújtásra a II. gyertya! A második gyertyát a Mikulás gyújtotta meg. A Mikulásra várva az óvodások műsorát, majd a Barabási Református Egyházközség énekkarának szolgálatát hallhattuk. Kiss Virág Zorka, Nagy Bíborka, Pál Eszter és Tóth Vivien verssel köszöntötte a Mikulást. A gyertyagyújtás után a Mikulás és segédei átadták a településen élő gyermekeknek hozott csomagokat és egy-egy virgács is kiosztásra került a jelenlévők között.
.
2022. december 11-én került meggyújtásra a III. gyertya! A harmadik gyertyát Pálné Kocsis Zsuzsanna református lelkipásztor gyújtotta meg, aki meg is áldotta a három égő gyertyát. A műsor keretében hallhattuk a Barabási Református Egyházközség énekkarának szolgálatát, valamint Lázár Piroska és Kósa Róbert előadását. Verset mondott: Szűcs Sára, Simon Gergely, Deme Johanna, Daróczi Angelika és Boros Ramóna.
.
2022. december 18-án hallattuk Kovács Nóri „Betlehemi harangok” című duó koncertjét és az adventi koszorúnkon meggyújtásra került a IV. gyhertya! A negyedik gyertyát Kovács Nóri énekesnő gyújtotta meg.
Az I. Barabási Adventi Koncert előtt Czeglédi Anna és Laczkó Csenge szavalatát, majd Pálné Kocsis Zsuzsanna református lelkipásztor köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők. Egy régi vágyunk vált valóra 2022. december 18-án, advent 4. vasárnapján.
Köszönjük szépen Kovács Nóri énekesnőnek és gitárkíséretének, Németh Györgynek, hogy a közelgő karácsonyra készülve, a koncert idejére elcsendesedhettünk a világ zajától és gazdagodhattunk egy különleges koncertélménnyel.
A koncert után sor került az adventi koszorú 4. gyertyájának meggyújtására, ahol a Barabási Református Egyházközség énekkarának szolgálatát is hallhattuk.
.
A szorgos résztvevőknek köszönhetően, 2023. január 6-án az adventi koszorú, kevesebb, mint 1 óra alatt elbontásra került. Egyúttal a ledöntött fenyő feldarabolása és elszállítása is megtörtént. Köszönjük a segítséget!
.
(fotók a közösségi oldalunkon tekinthetőek meg)

Ezek is érdekelhetnek

“Nyárindító parkbál a Gáti Tesókkal”

2023. június 03-án az Önkormányzat “Gyermeknap” elnevezéssel tartott rendezvényt. A napot a Gáti Tesók közreműködésével Nyárindító parkbál zárta. (fotók a közösségi oldalunkon tekinthetőek meg)

“Barabási Májusfa 2023”

A 2023-as tojásfa két hét várakozás után, április 30-án új díszítést kapott! A tojásfa a tojások leszedése után idén is a helyén maradt és májusfa lett belőle. A fára 138 db szalag és néhány lufi került felrakásra! Németh István Imréné és Gerzsenyi Zsoltné jóvoltából...

“Te Szedd” 2023 – önkéntesen a tiszta Magyarországért!

A KÖBA alapító okiratában, a céljaink között szerepel Barabás Község természeti és épített értékeinek megóvása, környezetének védelme. Ennek a célnak eleget téve, a korábbi alkalmakat folytatva regisztráltunk a 2023. évi „Te Szedd” akcióra. A 2023. április 28-án...